LisstilAktivitetSamhällePappaindexValspecialOpinion
     

Därför en PappaManual
Det händer inte mig
Pappan och samhället
Att bli pappa
Att vara en pappa
Pappapärmen
Bevisa din medverkan
Din pappaledighet
Bli berövad sin roll
Vårdnadstvisten
Därför vinner mamman
Några ord om feminism

P A S - Parental Alienation Syndrome
Juridisk hjälp eller inte
Vad säger lagen
Vårdnadstvistmodell
vanliga minor och fällor
Om förlusten är ett faktum
Att bli en vinnare
Förebyggande åtgärder
Vårdnadsutredning

Dokument
Blandade frågor och svar
Hjälp och stöd
Om PappaManualenFördjupning inom ämnet:

"På tal om kvinnor & män"
SCB 2008Så har vi nått slutet på denna resa. Vi har tagit på oss ansvaret, identifierat problemet, analyserat alternativen, lagt upp en strategi och siktat på det långsiktiga målet... barnens rätt till båda föräldrarna!

KANSKE DET ÄR FÖR UPPENBART!?

Vår tid största diskriminering av pappan slår direkt tillbaka på mamman själv. Låt oss smaka på statistiken och samhället:

Aldrig förr har så många "unga mammor" både varit ensamstående och arbetslösa och aldrig har kriminalitet varit så hög och grov.
Löneklyftorna mellan man och kvinna är näst intill jämställt i offentliga sektorn där närnare 90% av kvinnor dominerar anställningen.
Samtidigt i den privata näringslivet så är löneklyftan nästan oförändrat orättvis... (- Gissa var de flesta svikna "pappor" arbetar?)

Att belysa orättvisor och kämpa för sin tids problem är viktiga faktorer i en demokrati och också grundförutsättning för hur den utvecklas till det bästa för sina medborgare. Därför har vi bl.a. yttrandefrihet och religionsfrihet instiftat i vår grundlag. - Kritisk granskning och opinion har visat sig vara hälsosamma faktorer i en demokrati.
Utan alla dessa hjältar, som vågat stå upp och trotsat övermakten, vågat säga det alla tänker, så skulle vi inte kommit dit vi är idag.

Feminismen hade inte fått den genomslagskraft som de så länge kämpat för om det inte var för mannens dominerande ställning, som då faktiskt missgynnade kvinnan. All heder till dessa kvinnor!
Hade inte homoismen trotsat lag och ordning och bjudit på gatufester och lobbat för sin rätt så hade vi inte fått denna idag genusneutrala synsätt. Idag är vi inte längre könsdefinierade, utan alla är "individer" i både lag och vigsel, vi är inte längre "mamma" och "pappa", utan "föräldrar".

VAR TID HAR SIN KAMP, MÅL OCH STORHET?


Trots dessa fantastiska insatser så råder det ändå obalans som ignoreras i vårt samhälle. Den är så tabuartad att de mediekanaler som lyfter upp problemet inte får mer än 10 sekunder innan nyheten fallit i glömska.
Våra statsvetare och samhällsanalytiker vågar inte ens räkna på dess omfattning och egentliga konsekvens. - Vi blundar för problemet och den har inte ens en plats i vår egen diskrimineringslag...
(Snacka om diskriminering?)

- Mannens rätt att få vara man!

Istället målas "mannens" sämsta sidor upp med genomgående beskrivningar kring de brott som begås. Dagligen läser vi på löpsedlarna om mannens våldsgärningar, kriminalitet, idioti och rena vansinneshandlingar - SKRÄP SÄLJER, 24/7...

- Hur stor chans tror ni att Aftonbladet, Expressen eller DN, SvD eller annat erkänt forum skulle vilja lyfta upp PM som en "positiv" nyhet med rubriken; "Ett fläktande tillskott för alla pappor på nätet - Måste besökas!"
(- FÖR ODRAMATISK SÅ - SORRY!)
Rubriken skulle i så fall lyda mera i stil med;
"PM - ny *T*organisation i Sverige? - granskas av åklagare... "

(Skicka ett e-post om ni ser något av alternativen).

  • Kan brottsstatistiken ge domare och socialtjänst rätt att dra alla män över samma kam?
    (Kämpade vi inte för jämställdhet och individualism?)
  • Visualiserar dessa skräpnyheter verkligen bilden av "mannen", eller är det handlingen som sak de försöker lyfta upp?
  • Hur ser mansidealet ut i vårt samhälle idag? (Mångfald)
  • Vilka normer och värderingar har vi kvar? (Moral)
  • Vad är utpekat manligt v/s kvinnligt? (Rollegenskaper)

Nu kanske tiden är mogen för att komplettera med den sista pusselbiten, som förenar det bästa av individen och sluter cirkeln.

DAGS FÖR YTTERLIGGARE EN "-ISM" - MASKULINISM

Det är inte min sak att forma maskulinismen, men jag bjuder gärna på en start. Gå in på www.maskulinism.se och tolka de tio budorden.

Om maskulinismen efterlevde dessa "budord" så tror jag att det skulle bli ett steg i rätt riktning. Orättvisor och kriminalitet kommer nog alltid att finnas, men det är våra inre värderingar och moral som skiljer agnet från vetet. Kanske skulle det kunna knyta det band som kan förena det mångfald vi vill identifiera som "jämställdhet"?

M

OCH HUR DET SLUTAR?
DET BESTÄMMER DU SJÄLV!

//PM