LisstilAktivitetSamhällePappaindexValspecialOpinion
     Det händer inte mig
Pappan och samhället
Att bli pappa
Att vara en pappa
Pappapärmen
Bevisa din medverkan
Din pappaledighet
Bli berövad sin roll
Vårdnadstvisten
Därför vinner mamman
Några ord om feminism

P A S - Parental Alienation Syndrome
Juridisk hjälp eller inte
Vad säger lagen
Vårdnadstvistmodell
vanliga minor och fällor
Om förlusten är ett faktum
Att bli en vinnare
Förebyggande åtgärder
Vårdnadsutredning


Dokument
Blandade frågor och svar
Hjälp och stöd
Om PappaManualen
Kontakta oss
Sista ordet...

Vi män är till vår natur både nyfikna och envisa när det kommer till saken.

Lek med tanken att du köpen en ny HD-tv och ett komplett 5:1 ljudsystem. Först är man ivrig att slita upp kartongerna och testa själv. Överblicka fyndet, omsorgsfullt koppla in sladdarna, ratta in kanalerna, hitta favoritlåten som skall få inviga ljudet etc.
- Oftast så går det bra!?
Det är i regel när man kör fast som manualen till slut kommer fram.
Den kloke tar fram manualen först och gottar sig i "möjligheterna" och lapar i sig detaljerna som man normalt inte skulle upptäcka.
- På så sätt minimerar denna också risken för att det blir fel från början.

PappaManualen bygger på samma princip. En manual som ger den kloke råd från början att förebygga kommande problem och för den som kört fast råd och hjälp att komma upp på banan igen, ta sig loss.

Att vara pappa är enkelt, det kostar bara lite tid och tålamod och så växer man automatiskt in i rollen. (Jag tror strängt att de flesta skulle säga att de är förbannat bra pappor också.)

PappaManualen handlar inte om vad som är "enkelt" eller hur man är som pappa, den biten litar jag på att ni tar hand om själva. Vi tar inte upp ABC eller tjänar som forum och mötesplats för pappor. Vi lyfter förvisso upp och rekommenderar men PappaManualen fokuserar på detaljer som inte lyfts upp i rampljuset, inte får den publicitet som det egentligen behöver.
Vi pratar om när du blir berövad din papparoll och hela ditt liv slits i tusen bitar. När begreppet "det händer inte mig" blir sanning och smärtsam påtagligt verklig.
PappaManualen ger dig verktygen som gör att du kan njuta av gåvan att vara med dina barn under avslappnade former och genom några enkla knep säkerställer långsiktig relation och stabilitet för dig och dina barn.
Om det hettar till så har du ett skydd som sätter alla samhällstraditioner ur spel.

över 150 000 pappor i Sverige (2008) har reglerat umgänge med sin barn, vilket betyder på ren Svenska att det är förbjudet för pappan att kunna träffa barnen på annan tid och dagar (än reglerat av domstol) utan mammans medgivande. Sprider vi ut dessa i våra 290 kommuner så skulle det jämt fördelat bli över 500 pappor per kommun.
- Du känner garanterat någon som sitter i denna sits!

Alla är inte skitstövlar "som förtjänar" detta, utan det har visat sig vara ovanligt lätt att bli en utav "dem".

Oavsett om du är den som vill testa först eller den som vill veta så mycket som möjligt innan, eller hamnat här i desperat jakt på information så är PappaManualen till för dig.

Denna manual ligger här i väntan på att utforskas och gör inget väsen av sig om du inte väljer det självmant. Om du tar dig tid så kommer du att märka att du kommer ha nytta av den, så länge som du är pappa.

;-)